Breaking News

Νέα δυναμική παρέμβαση της ΠΟΣΕΗ

Εν μέσω μιάς συγκυρίας που επιβεβαιώνει τις ανησυχίες της Ομοσπονδίας, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου της ΠΟΣΕΗ.

Ο λόγος για την πυρκαϊά που κατέστρεψε την Παναγία των Παρισίων, η οποία προήλθε από βραχυκύκλωμα και για τον κεραυνό ο οποίος έπεσε στην Ακρόπολη και τραυμάτισε -ευτυχώς όχι σοβαρά- τέσσερεις άνθρωποι, όπου όπως διαπίστωσε ο έμπειρος πραγματογνώμονας κ΄Κ. Δημητρίου, δεν υπήρχε επαρκής αντικεραυνική προστασία (Αλεξικέραυνο).

Μετά την παρουσίαση των στατιστικών για τα ηλεκτρικά ατυχήματα από την ΠΟΣΕΗ στη συνέντευξη τύπου που έδωσε στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΒΕΕ στις 16 Απρίλη 2019, απέστειλε δελτίο τύπου.

Μεταξύ των άλλων
παρουσιάσεων και αξιόλογων ευρυμάτων από τους ομιλητές, ξεχωρίσαμε τις τέσσερεις δράσεις που ανακοίνωσε και τις τρείς συνεργασίες που εξασφάλισε η Ομοσπονδία.

Ποιό συγκεκριμένα η ΠΟΣΕΗ ανακοίνωσε ότι:

1. Θα επιδιώξει άμεσα επαφή με το Υπουργείο Παιδείας, με στόχο την εισαγωγή στις πρωτοβάθμιες δομές εκπαίδευσης

“ώρας ενημέρωσης για το ηλεκτρικό ρεύμα”


Καθώς κοινή πεποίθηση είναι ότι για να πετύχουμε μηδενικά ατυχήματα, και να δημιουργήσουμε κουλτούρα για την ασφαλή χρήση του ηλεκτρισμού, πρέπει να στοχεύσουμε στις νέες γενιές.

2. Καθορισμό “Μήνα ηλεκτρικής ασφάλειας”, στα πρότυπα λειτουργίας άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, με ημερίδες ενημέρωσης, αφύπνισης και
ευαισθητοποίησης και θεματικές ενημερώσεις που κάθε φορά θα αφορούν
και ένα διαφορετικό τμήμα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της χώρας.

3. Θα επιχειρηθεί η δημιουργία Ινστιτούτου για την ηλεκτρική ασφάλεια, σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους, τους συναρμόδιους φορείς και τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στην αγορά των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων και της ηλεκτρικής ενέργειας, και

4 . Δημιουργία ιστοσελίδας (portal) για την ηλεκτρική ασφάλεια, σε συνεργασία με κοινωνικούς εταίρους και τους συναρμόδιους φορείς ως προπομπό της δημιουργίας και θεσμοθέτησης του Ινστιτούτου.

Οι συνεργασίες

Η ΠΟΣΕΗ επικοινώνησε με τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής κοινοπραξίας Napo στο Στρασβούργο, η οποία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους 1992/3 για την Ασφάλεια και την Υγεία και εξασφάλισε τη συνεργασία της κοινοπραξίας στη δράση της.

Αξιόλογη είναι και η συνεργασία που ξεκίνησε με την Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ, καθώς μπορεί να θεωρηθεί Στρατηγικής σημασίας συνεργασία για την αποτελεσματικότερη επικοινωνία της ΠΟΣΕΗ με τους καταναλωτές – χρήστες του ηλεκτρισμού.

Τέλος ενδιαφέρον για την προσπάθεια της Ομοσπονδίας, έδειξε και η ένωση Ελληνικών εργαστηρίων τα οποία ασχολούνται με την ποιότητα των προϊόντων που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά,

Οι εισηγητές

Στη Συνέντευξη Τύπου παρουσιάσθηκαν:

Από τον Πρόεδρο της ΠΟΣΕΗ κ. Θεόδωρο Αγγουράκη το θεσμικό πλαίσιο για την ηλεκτρική ασφάλεια, καθώς και οι δράσεις και πρωτοβουλίες που αναφέραμε, για την ανάδειξη και βελτίωση της ηλεκτρικής ασφάλειας.

Ο κ. Γεώργιος Σαρρής Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΤΕ & Τεχνικός Σύμβουλος της ΠΟΣΕΗ, παρουσίασε τα βασικά μέτρα προστασίας από το ηλεκτρικό ρεύμα με ιδιαίτερες αναφορές στα μέτρα προστασίας για την καθημερινότητα των καταναλωτών.

Ο Δρ. Ιωάννης Γκόνος Αναπληρωτής Καθηγητής Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ, επεσήμανε τους κινδύνους από ακατάλληλες ηλεκτρικές συσκευές και υλικά, εξηγώντας με απλό και κατανοητό τρόπο στους χρήστες του ηλεκτρικού ρεύματος τι πρέπει να προσέχουν κατά την αγορά τους, και τέλος

Ο κ. Γεώργιος Σταμούλιας Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΤΕ & Εκπαιδευτικός Σιβιτανιδείου ΔΣΤΕ, παρουσίασε την ηλεκτρική ασφάλεια στην Ελληνική και Διεθνή πραγματικότητα και τις συγκεκριμένες δράσεις από διεθνείς και Ευρωπαϊκούς φορείς προς την κατεύθυνση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των καταναλωτών.

Στη Συνέντευξη Τύπου, παρουσιάσθηκαν, σχολιάσθηκαν και αναλύθηκαν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ), για τους θανάτους στην Ελλάδα από ατυχήματα προκαλούμενα από ηλεκτρικό ρεύμα για τα έτη 2000 – 2016.

Πυρκαγιές από ηλεκτρικά αίτια 2001-2005
Ατυχήματα από ηλεκτρικά αίτια 1999-20016

About masterelectrician

Check Also

Όταν το Κράτος δεν εφαρμόζει τους Νόμους πέφτουν τα φωτιστικά στο κεφάλι του.

Είναι γνωστό σε όλους μας… Στην Ελλάδα πρέπει να εφεύρουμε ένα Νόμο που να μας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *